Οργανωτική δομή
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) (www.ntua.gr) ιδρύθηκε το 1837. Το ΕΜΠ περιλαμβάνει 9 Σχολές, 512 μέλη ΔΕΠ, 4.090 εξωτερικοί συνεργάτες, 23.914 σπουδαστές σε 300.000 τ.μ. εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με το QS World Universities Ranking 2016, το ΕΜΠ είναι το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ελλάδας και το μοναδικό στα 400 κορυφαία διεθνώς. Το ΕΜΠ συμμετέχει με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών (ΣΧΜ) και το Εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας (ΕΟΧΤ) καθώς και με τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων–Μεταλλουργών (ΣΜΜΜ) και το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Μεταλλουργία και Τεχνολογία Υλικών.
Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
Σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς αξιολογήσεις, η ΣΧΜ του ΕΜΠ κατατάσσεται μεταξύ των 200 κορυφαίων Σχολών Χημικών Μηχανικών του κόσμου. Η ΣΧΜ περί τους 150 φοιτητές κάθε χρόνο. Η εκπαίδευση – σε αλληλοτροφοδότηση με την έρευνα – υπηρετείται από το κύριο διδακτικό προσωπικό της Σχολής, που αριθμεί 64 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), 60 μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού προσωπικού (ΕΔΙΠ) και τεχνικό προσωπικό. Ειδικότερα, στο παρόν έργο, η συμμετοχή της Σχολής καθίσταται απαραίτητη καθώς το ΕΟΧΤ έχει υψηλή εξειδίκευση στο σχεδιασμό και στην κατασκευή πιλοτικών μονάδων, σε μελέτες εκτίμησης κύκλου ζωής (Life Cycle Assessment, LCA) καθώς επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και την ανακύκλωση/ανάκτηση/επεξεργασία αποβλήτων, τα οποία αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την επιτυχημένη διεξαγωγή του έργου ΦΩΤΟΜΕΓΑ.
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π.
Παράλληλα, η ΣΜΜΜ κατά τη διάρκεια των 60 χρόνων λειτουργίας της έχει προσφέρει τεράστιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει σε στενή συνεργασία με τη βιομηχανία, τόσο τη Μεταλλευτική όσο και τη Μεταλλουργική. Στο παρόν έργο, η συμμετοχή της Σχολής καθίσταται απαραίτητη λόγω της υψηλής εξειδίκευσής του Εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Μεταλλουργία και Τεχνολογία Υλικών, στο χαρακτηρισμό υλικών μεγάλου εύρους προϊόντων με μεταλλικό περιεχόμενο, όπως μεταλλεύματα, καθαρά μέταλλα και σύνθετα υλικά, και μεγάλου εύρους αποβλήτων, μεταλλευτικών, μεταλλουργικών αλλά και άλλων σύγχρονων αποβλήτων όπως τα απόβλητα ΑΗΗΕ. Επιπλέον, η ανάπτυξη διεργασιών μέσω εργαστηριακών δοκιμών για την ανάκτηση μετάλλων αποτελεί κεντρικό αντικείμενο του Εργαστηρίου.
Polyeco A.E.
Η POLYECO Α.Ε. (polyeco.gr) ανήκει ιδρύθηκε το 2001 στοχεύοντας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στη διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων. Μέλος ενός Ομίλου Εταιρειών με εξειδίκευση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της διαχείρισης των αποβλήτων με τον πλέον κατάλληλο και σύγχρονο τεχνικά τρόπο, το όραμα της POLYECO είναι να γίνει διεθνής αναφορά στη διαχείριση όλων των ειδών αποβλήτων, παρέχοντας ύψιστου επιπέδου υπηρεσίες. Είναι η μόνη πλήρως αδειοδοτημένη βιομηχανία στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων μέσω της συλλογής, ανακύκλωσης, ανάκτησης, επεξεργασίας και διάθεσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 35 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Από τις αρχές του 2006, η POLYECO AE εγκαινίασε μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα προσωρινής αποθήκευσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων, έκτασης 12000 τ.μ. στη Βιομηχανική Ζώνη Σίνδου Θεσσαλονίκη.